RR Trading is jouw totaal specialist op het gebied van binnenhuisklimaat beheersing. Wij streven ernaar om dit op een zo duurzaam mogelijke manier uit tevoeren. Koelen van woningen wordt steeds belangrijker doordat de woningen beter geisoleerd zijn en het buitenklimaat warmer wordt. Bij goed geïsoleerde woningen kan het lastig zijn om de warmte kwijt te raken, als zomers de temperaturen oplopen.

Airco assortiment

Ons assortiment bestaat uit energie zuinige machines met hoge rendementen (A++) en de juiste kwaliteit. Of het nu gaat om een airco split, met 1 of meerdere wandunits, het is allemaal verkrijgbaar in verschillende vermogensuitvoeringen.

Juiste airco kiezen

Hoe bepaal je nu het airco vermogen

Deze vraag krijgen wij geregeld. En of het nu gaat om koelen of verwarmen, het juiste binnenhuis klimaat hangt altijd af van de volgende factoren.

  • Inhoud van de ruimte
  • Isolatie van de ruimte
  • Gebruikers doelstelling van de ruimte

De isolatie van de woning bepaalt hoeveel vermogen er per m³ nodig is om de ruimte te koelen. Als de ruimte slecht geïsoleerd is dan is er een hoger vermogen per m³ nodig om de gewenste temperatuur te kunnen behalen en houden. Wij rekenen met 40 Watt per m³ bij zeer goede isolatie en 80 Watt per m³ bij slechte isolatie. De waarheid ligt meesteal ergens tussen in. Nu denk je vast, maar het vermogen wordt uitgedrukt in BTU's. Ja dat klopt maar in de specificaties staat ook altijd vermeldt hoeveel Watt de machine levert.

Voorbeeld:

Inhoud: 65m³

Isolatie: middelmatig dan is 50 Watt/m³ nodig

Rekensom: 65x50= 3250 Watt 

Omrekenen naar kW: 3250/1000= 3,25 Watt

Omrekenen naar BTU: 1 Watt= 3.412 BTU/h dus 3,25x3412= 11.089 BTU

Airco's worden uit voorraad geleverd

BlueSolid weet als geen ander dat leversnelheid belangrijk is  Immers een airco in je huis als het warme weer voorbij is heb je niets. Dus hebben wij grote voorraden aangelegd om zo snel aan de vraag te kunnen voldoen.

Airco toebehoren

Bij de installatie van een split ben je ook een aantal airco toebehoren nodig. Heb je geen idee welke onderdelen je nodig bent download dan onze handig stuklijst met alle toebehoren. Deze kun je dan eenvoudig online meebestellen bij de door jou gekozen airco.

Airco Split voor- en nadelen

       Airco voordelen            Kan koelen en verwarmen

       Airco voordelen            Ontvochtigt 

       Airco voordelen            Laag geluid

       Airco nadelen            Voor ingebruikname is een F-gassen monteur nodig